Струва ми се, че е от там...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Хиляда и един проблема....
Collapse
X
-
Скобата е добре днес я свалях и маркуча уж е здрав май най-добре някой който си разбира от работата да я прегледа...
Не съм го мил аз но можеби е мит преди това, а и нали е сменян мотора...Last edited by GoPlay; d.m.y г., 16:57.Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеАко ще колата да е регистрирана с новите номера и само да смениш районната регистрация, пак можеш да се набиеш във мега филм ако историята и не е чиста. Гаранция няма. Корупция има навсякъде.....Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Пич , по тия симптоми които си ги дал 99% повредата е в някой скъсан маркуч на вакуумите.Имах същия проблем , колата си пали , тръгвам , ускорява си нормално и след това прас , лампата-червената на проблем в мотора светва , влизаш в авариен режим и колага умира , не гасне , но върви до около 3000-4000 оборота и то с бавно ускорение.Изгасяш колата , рестартираш , всичко тръгва нормално, лампата не свети , докато влезеш в оборот и тогава пак проблем.Диагностики дрън -дрън -нищо,гледат като телета и гадаят.Изчетох маса ти работи във форума и след дълго мислене реших , че проблема е в някой от вакумните маркучета които командват турбото през един клапан.Тръгнах да ги проверявам 1 по 1 и наистина се оказа проблема там.
При мен нещата са малко по-различни защото съм с по-новия мотор-2002г с променлива геометрия на турбината , но принципа е един и същ.Просто вземи тръгни от вакуумния клапан за турбото/ на снимката ти се вижда на изпускателната генерация , малкия цилиндър/-от него излиза маркуче включва се в металната тръбичка която върви върху мотора и отива до друг ел.клапан който ти е закачен на гредата зад мотора .От там излиза друго маркуче и отива към мотора отзад .Провери всички тези маркучета , тръбички и пластмасови шлалки, продухай ги и огледай ги добре и виж дали няма напуквания , скъсано , стопено за пластамсовите шлалки /при мен беше точно така защото минава съвсем близо до изп.генерация/.Просто има ли такова нещо клапаните и да действат нормално , се получава проблем в управлението на турбото , компютъра го отчита като грешка и подава сигнал за проблем в мотора , светва лампата в резултат на което влизаш в авариен режим и така .При рестартиране всичко се изчиства , но после пак проблем .При мен поне беше така.Смених шибаната пластмасова шлалка която просто се беше откачила от стойката си ,допряла се до мотора и от вакуума се сплескала и не пропуска и всичко се оправи.Като казах на "майсторите" ,че всичко е било за 10 ст. направо умряха щото ми дрънкаха какви ли не простотии-турбо , помпа , рейка , клапани -все неща по 1000,2000 и горница лева, а аз си знаех , че е нещо дребно защото колата си вървеше на 6 преди това и всичко стана , като скочих в една дупка.Явно тогава тая шлалка с маркучетата се беше откачила от стойката опряла е в мотора и се е спекла и ето ти проблем та да се сбъркаш.
Другият вариант е да ти е прецакан или тоя ел.клапан или вакуум помпата щом казваш , че от нея идва странен шум, ефекта ще е същия.Дано това да те ориентира за проблема.Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 18:46.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Благодаря за инфото адаш, и аз го омувах това като вариант (проблем във вакумните маркучета) , но реших да изчакам до неделя т.е. утре когато ще ида на сбирката на бургаските алфисти.. до колкото разбрах един от добрите майстори в бургаско присъствал на тея събития и ще се уговоря нещо с него кога ще може да поеме колата за обслужване и диагностика.Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox
Comment
-
Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщениеПич , по тия симптоми които си ги дал 99% повредата е в някой скъсан маркуч на вакуумите.Имах същия проблем , колата си пали , тръгвам , ускорява си нормално и след това прас , лампата-червената на проблем в мотора светва , влизаш в авариен режим и колага умира , не гасне , но върви до около 3000-4000 оборота и то с бавно ускорение.Изгасяш колата , рестартираш , всичко тръгва нормално, лампата не свети , докато влезеш в оборот и тогава пак проблем.Диагностики дрън -дрън -нищо,гледат като телета и гадаят.Изчетох маса ти работи във форума и след дълго мислене реших , че проблема е в някой от вакумните маркучета които командват турбото през един клапан.Тръгнах да ги проверявам 1 по 1 и наистина се оказа проблема там.
При мен нещата са малко по-различни защото съм с по-новия мотор-2002г с променлива геометрия на турбината , но принципа е един и същ.Просто вземи тръгни от вакуумния клапан за турбото/ на снимката ти се вижда на изпускателната генерация , малкия цилиндър/-от него излиза маркуче включва се в металната тръбичка която върви върху мотора и отива до друг ел.клапан който ти е закачен на гредата зад мотора .От там излиза друго маркуче и отива към мотора отзад .Провери всички тези маркучета , тръбички и пластмасови шлалки, продухай ги и огледай ги добре и виж дали няма напуквания , скъсано , стопено за пластамсовите шлалки /при мен беше точно така защото минава съвсем близо до изп.генерация/.Просто има ли такова нещо клапаните и да действат нормално , се получава проблем в управлението на турбото , компютъра го отчита като грешка и подава сигнал за проблем в мотора , светва лампата в резултат на което влизаш в авариен режим и така .При рестартиране всичко се изчиства , но после пак проблем .При мен поне беше така.Смених шибаната пластмасова шлалка която просто се беше откачила от стойката си ,допряла се до мотора и от вакуума се сплескала и не пропуска и всичко се оправи.Като казах на "майсторите" ,че всичко е било за 10 ст. направо умряха щото ми дрънкаха какви ли не простотии-турбо , помпа , рейка , клапани -все неща по 1000,2000 и горница лева, а аз си знаех , че е нещо дребно защото колата си вървеше на 6 преди това и всичко стана , като скочих в една дупка.Явно тогава тая шлалка с маркучетата се беше откачила от стойката опряла е в мотора и се е спекла и ето ти проблем та да се сбъркаш.
Другият вариант е да ти е прецакан или тоя ел.клапан или вакуум помпата щом казваш , че от нея идва странен шум, ефекта ще е същия.Дано това да те ориентира за проблема.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от bo Покажи съобщениеТи го прати за зелен хайвер от всякъдеАlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox
Comment
-
Всички маркучи са здрави... оказа се, че гейта ми не отваря и не може да разтоварва ==> Оувърбууст ==> сервизен режим (лампата свети) това стана ясно след диагностиката. Някой да ме светне дали може да се свали само гейта или се сваля заедно със сешуара (турбото) и дали някъде в Бургас може да се рециклира...
ПС: Сега като се замислих се сетих да попитам още нещо как се регулира на какво налягане да разтоварва има ли си някъде болтченце което да поразвъртя малко и да си реша проблема ?Last edited by GoPlay; d.m.y г., 20:16.Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox
Comment
-
Първоначално публикувано от GoPlay Покажи съобщениеЯсна работата само гейта не се сваля...
http://www.unitechturbo.com/about_bg.html156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment